Despre Lumea Dinozaurilor

Dinozaurii au fost, probabil, cele mai reușite animale care au trăit vreodată. De când au fost identificați pentru prima dată în anii 1800, aceștia au stârnit imaginația copiilor și a adulților deopotrivă. Pe vremea dinozaurilor, omul nu exista pe Pământ, iar pădurile acopereau totul.

Însa, aceștia au lăsat diferite urme care ne îngăduie să-i cunoaștem, cum sunt: oase care s-au păstrat bine, dinți și gheare, urme de piele sau ale picioarelor bine întipărite în noroi, care s-au transformat în roci. Vârsta oaselor poate fi datată dupa cea a rocilor care le conțin.

Pe acest site găsești articole interesante despre dinozauri, care au dominat uscatul pentru aproximativ 140 de milioane de ani, dar și despre alte reptile non-dinozaur, care au trăit pe vremea dinozaurilor, cum sunt pterozaurii, care zburau în înălțimi și plesiozaurii sau ihtiozaurii care dominau oceanele.

Caută după dinozaurii favoriți și află informații despre aceștia. Citește despre caracteristicile și diferențele dintre dinozauri, genurile, familiile și cladele în care aceștia sunt clasificați. Vezi cum arătau prin intermediul galeriilor de imagini.

Site-ul este actualizat permanent cu conținut nou. Fii la curent cu ultimele articole, informații și imagini cu dinozauri, abonându-te la .

Despre noi putem spune că ne propunem sa oferim date relevante și curiozități despre aceste reptile într-un mod accesibil tuturor. Descoperă totul despre dinozauri!